« KALASKASSEN

Festtips

Nu kommer den årstid som det ofta blir lite mer festligheter. Det då sommaren gärna lockar till grillpartyn och annat. Fest kan man dock ha året om! Och för vad som! Två viktiga tips är att bjuda rätt mix av gäster och att ha ett tema! Missa inte heller en gå bort present om det är du som är bortbjuden. Det behöver inte vara dyrt eller onödigt avancerat. 

Gästerna är viktiga

Vad du bjuder för gäster är det allra viktigaste. Du kan servera lyxig paté på ett slott på dyrt porslin, men är det fel mix av människor, så blir det sällan bra! Mitt bästa tips är att blanda folk. Det är naturligtvis kul för alla som känner varandra att träffas på en fest, men det kan också behövas lite nya människor för att festen eller middagen ska bli riktigt trevlig. 

Sätt ett tema

Även om du sätter tema så måste det inte vara jätteavacerat. Men det sätter en guldkant på det hela om du har en grillfest med femkamp, eller en trädgårdsfest med tusen och en natt-tema.

Ett tema sätter du ganska enkelt genom att bara ge festen ett namn – då vet gästerna också lite vad som förväntas av dem. Sedan fortsätter man att forma temat med mat, dryck, en lämplig spellista och gärna någon festlek eller aktivitet som knyter an till temat, det kan vara ett quiz, en frågesport eller ett musikquiz. Det kan vara utomhuslekar eller en tipspromenad på sommaren. 

Temat på festen kan ju också vara det självklara då med en Halloweenfest i slutet av oktober, ellerarför inte en oktoberfest med bratwurst, saurkraut och umpa-bumpa musik i september / oktober. Sedan har du ju julfest, midsommarfest, påskfest med mera.

20 May 2020